Spänningsshuvudvärk

Spänningshuvudvärk och nackspärr är vanligt förekommande hos oss människor. Ofta får du först spänningar i nackens muskler som sedan leder till spänningshuvudvärk. Vi Sjukgymnaster/fysioterapeuter lägger ofta upp stretch, träning och egenbehandling och det vill jag ge dig här i videon.

Så i denna kurs lär du dig hur du kan hjälpa dig själv med flera olika övningar för att få omedelbar effekt  och smärtlindring vid spänningshuvudvärk eller nackspärr.

Du får veta hur du ökar din mobilitet, hållning, stretch och egenbehandling så att du blir av med din smärta och att den inte kommer tillbaka.

Dessa övningar är lätta att använda regelbundet och går att göra under arbetsdagen. Du får bäst effekt om du gör lite av dessa övningar, rörlighet varje dag. Som fysioterapeut/sjukgymnast har jag gett dessa övningar till många patienter och vet att dem fungerar.

Att komplettera med lite meditation brukar vara toppen så att du inte spänner dig. Gratis meditation finns på första sidan, så det är bara att klicka hem den också.

Pris: 449 kr

Redskap: Går att utföra utan redskap. Men om du vill kan du använda petflaska, hantel eller gummiband. Foamroller eller kavel. 

Symtom: Vaknar med nacksmärta eller nackspärr. Smygande nacksmärta som övergår i huvudvärk. Stressig dag som slutar med spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk i många dagar på rad. Huvudvärk utan förstå orsak. Huvudvärk som kommer i närheten av menstruation eller pms. Spända muskler kring nacken. Känner efter dagens slut att axlarna sitter högt upp av spänninger eller stress.

Läs mer om symptom vid nackspärr och spänningshuvudvärk på 1177.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer