Löparknä

Detta ingår:

-Stretchövningar som är effektiva

-Muskelstärkande övningar som förhindrar löparknä 

-Behandling med foamroller

-Tejpningstips som stöd innan du är helt bra

Löparknä är en smärtproblematik som sitter på utsidan av knät och oftast får man det på grund av överbelastning.

Du kan få löparknä om du börjar träna mer än vad kroppen är van vid. Det är vanligast att råka ut för löparknä om du löptränar mycket. Men du kan även få det om du haft paus från löpträning en tid och när du börjar går du ut lite för hårt.

Löpning i nerförsbackar och på sluttande underlag ökar risken för löparknä. Cykelträning och längdskidåkning kan också ge dessa besvär. När du åker längdskidor är det fristilsåkningen som kan ge besvären. 

I detta program kommer du hitta lösningen på dina besvär och jag guidar dig till rätt träning, stretch och egenbehandling. Du får lära dig att tejpa ditt knä, så du får stöd när du behöver det. När du har som mest smärta behöver du ofta behandling och det lär jag dig att utföra själv. Då  slipper du lång väntetid till sjukgymnast/fysioterapeut och du kan göra det ofta utan extra kostnad.

Jag tränar och behandlar många idrottsmän, så detta program är noga utprovat på många olika idrotter och olika åldrar. Som all rehabilitering eller prehabilitering så gäller det att vara ganska envis med att utföra sina övningar för att få bästa resultat.

Nu ska du slippa denna smärta!

 

Pris: 449kr

Redskap: Någon form av vikt som kan vara petflaska, viktplatta, hantel, gummiband. Kinesiotejp om du behöver stöd. Foamroller eller kavel om du vill egenbehandla dig.


Symtom: Det är vanligt att det gör ont på utsidan av knät när du har löparknä. Smärtan kan vara skärande. Den kommer under träningspasset och ökar efter hand. Besvären kan försvinna om du vilar några dagar innan nästa träningspass.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer