Nackspärr/Nacksmärta/Spänningshuvudvärk

Du får:

-Fler övningar som sänker muskeltonus i nacken

-Mobiliserande övningar

-Stretchövningar

-Övning för förbättrad hållning

-Muskelstärkande övningar så att smärtan försvinner för gott, med gummiband eller hantlar

-Alla övningarna är videoledda och lätta att utföra

Nackspärr och nacksmärta är väldigt vanligt och oftast uppkommer det om vi är stressade/spända över något. Nackspärr kan även uppkomma om du sovit i en konstig ställning eller om du suttit i drag.

Som Sjukgymnast/fysioterapeut vet jag att det går lätt att avhjälpa om du vet hur du skall göra och det vill jag hjälpa dig med.

I detta program lär du dig hur du kan hjälpa dig själv med flera olika övningar för att få omedelbar effekt och smärtlindring vid spänningshuvudvärk, nackspärr eller nacksmärta. Du lär dig hur du kan smärtlindra dig själv snabbt. Vilka träningsövningar som passar för att minska spänningar och smärta. Hur du kan stretcha på bästa sätt för att minska risken för flera dagar med nacksmärta, spänningshuvudvärk.

Du får veta hur du ökar din mobilitet, hållning, stretch och egenbehandling så att du blir av med din smärta och att den inte kommer tillbaka. Dessa övningar är lätta att använda regelbundet och går att göra under arbetsdagen. Du får bäst effekt om du gör lite rörlighet varje dag.

Att komplettera med lite meditation brukar vara toppen så att du inte spänner dig. Gratis meditation finns på första sidan, så det är bara att klicka hem den också.

Pris: 449 kr

Redskap: Går att utföra utan redskap. Men om du vill kan du använda petflaska, hantel eller gummiband. Foamroller eller kavel. 

Symtom: Vaknar med nacksmärta eller nackspärr. Smygande nacksmärta som övergår i huvudvärk. Stressig dag som slutar med spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk i många dagar på rad. Huvudvärk utan förstå orsak. Huvudvärk som kommer i närheten av menstruation eller pms. Spända muskler kring nacken. Känner efter dagens slut att axlarna sitter högt upp av spänningar eller stress.

Läs mer om symptom vid nackspärr och spänningshuvudvärk på 1177.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer