Armbågssmärta, musarm, tennisarmbåge

Armbågssmärta är en vanlig smärta som ofta orsakas av överbelastning på grund av en ensidig belastning av armbågen eller handleden. Detta kan leda till problem som kallas golfarmbåge, tennisarmbåge eller musarm (lateral epikondylit, medial epikondylit). Smärtan kan förekomma på både utsidan och insidan av armen.

Tennisarmbåge, musarm eller golfarmbåge beror vanligen på att du har överansträngt eller skadat muskelfästena vid armbågen. Överansträngningen gör att det kan bli små bristningar i den bindväv som fäster musklerna vid överarmsbenet. Tennisarmbåge, musarm eller golfarmbåge innebär att det gör ont vid muskelfästena i armbågen.

Det kan orsakas av aktiviteter som att använda en skruvmejsel, måla eller spela tennis, badminton eller golf.

Om du upplever smärta vid armbågen, kan du ha nytta av vår videohandledning. För de innehåller både stretch och övningar för att behandla och förebygga ont i armbågen. Oavsett om du har problem med golfarmbåge, tennisarmbåge eller musarm så guidar jag dig genom övningarna. Detta program kommer att hjälpa dig att bli av med smärtan.

För att bäst behandla och förebygga problem med armbågen är det viktigt att du är motiverad att utföra övningarna.  I syfte att göra dig bra ska du veta att denna problematik kan vara långvarig. Det är viktigt att du är envis för att få bästa resultat.

Vi sjukgymnaster brukar se bästa effekt när patienten både gör övningarna och avlastar armen/handen, men alla tips finns i programmet.

Lycka till!

/Camilla

Pris: 449kr

Redskap: Petflaska eller hantel.

Symtom: Molande eller huggande smärta kring in- eller utsidan av armbågen. Kraftnedsättning i handen. Smärta vid enkla rörelser som  att lyfta ett mjölkpaket, bära matkasse eller trycka ner ett dörrhandtag. Tennisspel och användande av datormus kan vara problematiskt. Stelhet kring underarmsmusklerna. 

Läs mer om tennisarmbåge på 1177.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer