Spela video om Akut Ryggskott - Rehab Online

Akut Ryggskott

Pris: 449kr

Akut ryggskott är inte roligt, men oftast går det att smärtlindra sig själv väldigt bra hemma. Det vanligaste med akuta ryggskott är att flera muskler krampar och det gör fruktansvärt ont. Kan vara omöjligt eller svårt att röra sig. Men det är inte farligt med smärta, bara otroligt jobbigt och tröttsamt. 

Det kan ibland stråla ner i benet och foten, men det behöver inte betyda att det är något du behöver söka vård för. Om du har svårt att kissa eller om din fot/fötter inte ”lyder” dig, så bör du söka sjukvård.

Så i detta program vill jag hjälpa dig med lätta övningar som jag vet är effektiva eftersom jag har provat dem på väldigt många patienter i mitt yrke som sjukgymnast.

Här får du flera lätta mjukgörande, mobiliserande övningar och stretchövningar du kan göra för att få omedelbar effekt och smärtlindring. Du får även tips på smärtlindring och övningar du bör göra efter att det akuta stadiet är över.

Om du gör dessa övningar flera gånger om dagen när du har som mest smärta så kommer smärtan minska.

Det finns även ett program som heter ”Aldrig mer ont i ryggen” som jag rekommenderar efter den akuta fasen.

Lycka till, jag lovar att du blir bättre snart.

mvh

Camilla

Pris: 449kr

 

Redskap: Endast din kropp

Symtom: Kraftig smärta i ländryggen (huggande, svidande, stickande eller molande), utstrålande smärta ner i benet/foten. Krampande smärta i muskler kring ryggen. Svårt att röra sig obehindrat utan smärta. Svårt att ta sig upp om du ligger. Kan inte sitta på grund av smärtan. Du kan känner dig helt låst i ryggen. Hosta, skratta och nysa gör ofta väldigt ont.

 

Läs mer om ryggskott på 1177.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer