Höftledsartros Rehabilitering

Pris: 449 kr

Detta ingår:

-Viktiga allmänna råd vid höftledsartros

-Uppmjukande morgonövningar för minskad smärta

-Balansövning

-Muskelstärkande övningar

-Stretch för att bibehålla rörlighet och minska smärtan

-Behandling med tens-apparat, foamroller, tennisboll

Om du har konstaterad höftledsartros eller om du har ont i höften och min beskrivning i videon ovan stämmer. Så kommer detta program hjälpa dig till smärtfrihet och du får bra träning och hjälp. 

Vid höftledsartros får du ofta ont kring ljumsken, men det kan även stråla både bak mot rumpan eller ner mot benet. Smärtan är ofta hög direkt på morgonen för att du har stelnat till på natten. Det kan vara så att du får tillfälligt ont när du börjar gå efter att ha suttit eller legat stilla. Så kallad igångsättningssmärta. Oftast minskar smärtan om du har rört på dig en stund.

Ledbrosket i höften kan vara slitet i olika grad men det brukar leda till begränsad rörlighet. Om du tränar för hårt eller inte tränar alls, så ökar oftast smärtan. Men tränar du ”lagom” så brukar smärtan minska. Du behöver träna mobilitet, stretch och styrka nästan varje dag för att minska dina problem.

 Programmet:

Jag har satt ihop dem mest effektiva övningarna för denna problematik, men självklart finns det tusentals övningar att välja mellan. Övningarna är lätta och dem går att förändra så att dem passar dig, men det visar jag i videon. Hjälp dig själv och minska din smärta, så kan du slippa operation. Men var lite tuff mot dig själv och gör dessa övningar regelbundet för då hjälper dem. Slarvar du så kommer det inte ha samma effekt.

Glöm inte att smärta inte är farligt utan bara väldigt jobbigt, jag ger rekommendationer om hur du skall minska smärtan utöver träningen.

Nu börjar din träning, tryck bara på den rosa knappen så guidar jag dig genom det du behöver göra.

mvh, Camilla (din sjukgymnast online)

 

Pris: 449kr

Redskap: En stol och ett gummiband.

Symptom: Smärta kring ljumske, höft, rumpa och ibland utstrålande smärta ner i benet mot knät. Ofta minskad rörlighet i höften. Ökad smärta vid för mycket rörelse eller tung belastning. Igångsättningssmärta om du suttit eller legat still länge.

Läs mer om Höftledsartros på 1177.

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer