Musarm_tennisarm_golfarm

Armbågssmärta

Armbågssmärta är väldigt vanlig smärta och ibland orsakat av ökad belastning/överbelastning. Men har du värk som sitter vid armbågen så är detta program något för dig. Emellertid spelar det ingen roll om smärtan sitter på in- eller utsidan för i detta program tar jag upp båda problematikerna.

Huvudsakligen kallas det för golfarmbåge, tennisarmbåge, musarm (lateral epikondylit, medial epikondylit). Dessutom kan smärtan komma plötsligt eller smygande och kan sitta både på utsidan av armen eller insidan. Men denna problematik uppkommer vid överansträngning i ett muskelfäste som kan orsakas av långvarig och ensidig belastning av armbågen eller handleden. Så värken kan uppkomma av att du utfört något du inte brukar göra i vanliga fall. Eller att du utfört det lite för mycket så armbågens led, muskler, liggament blir överbelastade. Så det kan vara att skruva med skruvmejsel, måla eller andra aktiviteter där du greppar något och jobbar med underarmen. Eller att du gjort en ovan aktivitet som att hålla i ett tennisrack/badmintonrack eller golfklubba osv.

Framför allt kan känslan vara molande, ömmande konstant eller komma och gå.

 

Därför  visar videofilmerna båda problematikerna så du behöver inte veta vad du har för problematik, jag guidar dig rätt.

Sammanfattningsvis får du lära dig stretch, träning och egenbehandling. Slutligen är det viktigt att du är motiverad att utföra övningarna, då får du bästa effekt. I syfte att göra dig bra ska du veta att denna problematik kan vara långvarig.  Så det är viktigt att du är envis för att få resultat.

Kort sagt brukar vi sjukgymnaster  se bästa effekt när patienten gör dessa övningar regelbundet och avlastar armen/handen.

 

Nu vill jag att du skall bli bra, så heja dig.

mvh

Camilla

Pris: 349kr

Redskap: Inga redskap behövs men du kan använda petflaska eller hantel för ökad belastning när du börjar bli bättre.

Symtom: Smärta kring in- eller utsidan av armbågen, kraftnedsättning i handen. Smärta vid enkla rörelser tex svårt att lyfta ett mjölkpaket, bära matkasse eller trycka ner ett dörrhandtag osv. Smärta och stelhet kring underarmsmusklerna. På en speciell punkt vid armbågens utsida eller insida är du otroligt öm.

 

Vill du läsa mer:

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar–besvar/skelett-leder-och-muskler/muskler/tennisarmbage/

 

 

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att trycka Tillåt accepterar du vårat användande av cookies.  Läs mer